Следвайте Гласове в Телеграм Това, което се случи в Русия, беше

...
Следвайте Гласове в Телеграм Това, което се случи в Русия, беше
Коментари Харесай

Дарина Григорова: Имаше риск от сериозна дестабилизация на Русия

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Това, което се случи в Русия, беше тежко въоръжен бунт. Имаше доста сериозен риск от сериозна дестабилизация на Русия. Не бих го нарекла прелом, тъй като прелом се прави в столицата или със съдействието на столицата, а не от периферията, по тази причина от тази позиция това деяние беше вабанк. Нямаше нито политическа мощ, нито военна, обществена, от армията. Интересно е, че елитът, макар неговото многообразие, се сплоти към Владимир Путин ". 

Това сподели пред БНР проф. Дарина Григорова, универститетски учител по съветска история, създател на книги за Русия. 

И добави, че Евгений Пригожин е надарен дезинформатор и популист, само че " престъпното му схващане изигра неприятна роля ": 

" Рейдът към Москва надали е фиктивен от него, по-скоро от неговия идеолог и същински създател на " Вагнер " Дмитрий Уткин ". 

В предаването " 12+3 " проф. Григорова разяснява, че с този рейд " Вагнер " са пробвали да изиграят обстановката на черния лебед, само че безрезултатно: 

" Александър Лукашенко, чисто по славянски, прихвана този лебед, пооскуба го малко и в този момент, чисто осведомително, концепцията " Вагнер " да стои в Беларус не е изключително удобна нито за Украйна, нито за Полша ". 

Според нея случилото се надали ще се отрази върху бойните дейности в Украйна, а по отношение на политическата конюнктура - " следва да се види дали ще има смени или промени ". 

" Вероятно ще има прегрупиране на Сергей Шойгу, само че не и събаряне. Засега Шойгу е предан към Путин и по тази причина не виждам съображение той да бъде преместен ". 

По думите ѝ случилото се е удар по престижа на Путин, само че тандемът Путин - Лукашенко, съюзността сред Русия и Беларус, са се заздравили. 

" Това е мотив за още по-голямо циментиране на властта на Путин ". 

Интервюто на Петър Волгин с проф. Дарина Григорова в предаването " 12+3 " можете да чуете тук.

Инфо: БНР

 

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР